dinsdag 22 september 2015

Bijeenkomst 2: Racemonsters.

18 september 2015

In de tweede bijeenkomst beeldende vorming zag ik duidelijk terug wat ik ervoor had geleerd: de opbouw van een les. Deze zal ik in de rest van het bericht ook bespreken per fase. Verder ben ik beter bewust geworden van assemblage-technieken en de invloed van de positie van de camera op het beeld. 

Zoals elke les moet beginnen, begon de bijeenkomst met de receptieve fase. We kregen eerst een filmpje te zien over auto's die tegen elkaar aan reden en daarna bespraken we wat Transformers dynamisch maakt. Op deze manier werd onze aandacht getrokken en konden we al ideeën opdoen over wat ons voertuig dynamisch zou maken.

Daarna was het tijd voor de productieve fase: het was de bedoeling dat we in tweetallen een 'racemonster' maakten. Het moest dus gaan om een voertuig wat er snel en eng uitzag. Aangezien de klas maar uit 27 mensen bestaat, werkte ik in een groepje van drie. Het materiaal waarmee we werkten bestond uit het volgende: wc-rollen, kranten, plastic doosje, tandenstokers, eierdoos, koffiefilters en plastic bekertjes. Het was een experimentele manier van werken: bijna niets was vastgelegd. De enige richtlijnen die we kregen waren dus dat het een snel en eng voertuig moest uitbeelden en dat er drie verschillende assemblage-technieken gebruikt moesten worden (naast plakband, lijm en nietjes). We werden uitgedaagd om de mogelijkheden van ons materiaal te ontdekken.
Gevaarlijke Teuntje

We hebben als groepje een ervoor gekozen een soort tank te maken. Het proces verliep best moeizaam: hoe gingen we ervoor zorgen dat de wielen echt konden draaien? Uiteindelijk is het 'monster'-gedeelte bij onze creatie beter geslaagd dan het 'snelheid'-gedeelte. Wel is het ons gelukt 3 assemblage-technieken in racemonster 'Teuntje' te verwerken:                                                                                                                                                                                  

  1. Verbinden door ergens omheen te vouwen.
  2. Verbinden door middel van elastiek.
  3. Verbinden door iets ergens in te prikken.
Snelle Teuntje
 Dan tot slot de reflectieve fase, wat in feite dit  bericht is en de beoordeling van onze creatie die  hieronder te vinden is. Ik vond het persoonlijk  zeer moeilijk om zomaar aan de slag te gaan met  materiaal. Het is moeilijk om in het materiaal te
 zien wat je gaat maken, maar het is nog
 moeilijker om dit beeld in het echt te maken.
 Toch vind ik dat we nog een redelijk product
 hebben afgeleverd. We waren achteraf niet
 tevreden over het dynamisch aspect van de tank,
 maar dat laat wel zien dat we erover hebben
 nagedacht. Voor een volgende keer zou het
 handig zijn dit aan het begin van het proces te
 doen. 



Teuntje krijgt een 5,5 als 'racemonster'




      



Geen opmerkingen:

Een reactie posten